Afspraak maken?

 

06 165 13 707

info@marjogeeris.nl
Marjo Geeris

img_0870Mijn interesse voor de Chinese geneeskunde is ontstaan uit het beoefenen van Tai-chi en Qigong. De Chinese bewegingsleer heeft me doen voelen wat qi (energie) is, hoe deze gestuurd kan worden hoe deze bijdraagt aan mijn balans. Dit heb ik ook doorgegeven aan anderen middels het geven van Tai-chi en qigonglessen.  

Deze ervaring heeft mijn nieuwsgierigheid naar de filosofie achter de Chinese geneeskunde gewekt. Dat is de reden geweest om de basisopleiding Chinese Filosofie bij het OTCG in Antwerpen te gaan volgen. Aansluitend daaraan heb ik de opleiding tot TuiNa therapeut gevolgd en deze in juli 2009 afgerond. 

Ik merk dat het beoefenen van met name Qigong een grote meerwaarde is tijdens het geven van een behandeling. Ik kan mijn energie (qi) verzamelen, sturen en inzetten voor de behandeling. Dit leidt tot een balans tussen mij en de patiënt.

In augustus 2010 ben ik voor een studiereis naar China geweest. Ik heb daar bijscholing gehad in TuiNa en in medische Qigong. De medische Qigong zal ik zeker inzetten bij mijn behandelingen.

In oktober 2011 heb ik een stage van één week gedaan in de TCM-Klinik Kotzting, Bad-Kotzting, Duitsland. In deze klinik worden patienten gedurende één tot zes weken behandeld door chinese artsen op basis van de chinese geneeskunde. De diagnose wordt in samenspraak met westerse artsen gesteld.

Sinds januari 2015 ben ik geautoriseerd docent 'Tai Chi voor Reuma'. Deze Tai Chi vorm is ontwikkeld door het 'Tai Chi for Health Institute' in Australie.